Ronny Mosuse (solo plus)

gratis WIP Sessie op Mollekesfest

Omdat we deze zomer vanuit Wild in't Park geen live muziek hebben kunnen organiseren, bieden we op Mollekesfest twee gratis WIP sessies aan. Dé perfecte afsluiter van de zomer!

Op onze Sunset Sessies gaf hij een onvergetelijk concert dat veel mensen niet hebben kunnen meemaken. Een betere reden om Ronny op onze WIP sessies uit te nodigen hadden we niet nodig!

Ronny is een muzikale spons. Al wat op zijn levenspad komt, zuigt hij op en laat hij rustig doorsij­pelen in zijn muziek. Ronny startte zijn muzikale reis samen met broer Robert in 1988 met The B-Tunes. Ze werden al vlug opgemerkt door Bart Peeters, die samen met hen ‘The Radios’ oprichtte. Dat Ronny een veelzijdig artiest is bewijst zijn veelzijdig parcours: hij bracht als solo artiest Engels­ta­lige en Nederlands­ta­lige platen uit; hij is actief als muziek­pro­ducer, songwriter, filmmu­ziek­com­po­nist, tv-presen­tator, radiomaker (Studio Brussel, Klara), bassist bij CPeX en schrijver. Zijn laatste muzikale wapenfeit is zijn deelname aan het muziek­pro­gramma ‘Liefde voor Muziek 2021’ waarin hij felgesmaakte versies bracht van liedjes van zijn collega artiesten.

Tijdens deze solo plus tour wordt hij muzikaal bijgestaan door zijn vriend en compagnon de route (en dat al sinds The B-Tunes) gitarist Aram Van Ballaert, die door menig rocklief­hebber en humorfa­naat trouwens ook wel gekend is als Lady Dave van CpeX. Samen brengen ze het betere Nederlands­ta­lige levens­lied, soms intiem en dan weer orches­traal uitgvoerd, mét de nodige sérieux en dito relati­ve­ring.