The Florida Project

openluchtfilm

Tickets

wo. 22/08/2018 | 21u00

Locatie


De eerste film van mollekesfest is een echte kaskraker met super goed recensies en al veel nominaties en prijsen. Moonee is 6 en heeft een eigenwijs karaktertje. Samen met enkele al  even vrijpostige vriendinnen leeft ze volledig vrij gelaten in een motel in de buurt van Disneyworld. Haar streken lijken haar zeer jonge moeder Hally nauwelijks te verontrusten.

"Schreeuw het van de daken: ‘The Florida project’ is een pracht van een film over kinderen in de marge van de American dream. Een sprookje van bittere werkelijkheid, tot je hart breekt"  ★★★★ De Standaard

"Bruisend, onsentimenteel en atypisch"  ★★★★ De Morgen

The Florida Project wordt nù al uitgeroepen tot een ‘klassieker over kinderjaren’ en mag woorden als ‘groots’ en ‘grandioos’ op haar affiche kleven. De film verwierf dan ook terecht een plaatsje in de top tien van beste films van het voorbije jaar volgens het Amerikaans Filminstituut. De acteursprijzen voor zowel gevestigde waarde Willem Dafoe als nieuwe revelatie Brooklynn Prince stapelen zich net zoals de lofkritieken voor de film op. De bijzonder kleurrijke cinematografie (Hallo Disney World!) en hartverwarmende personages maken van deze film een onvergetelijke prent. Willem Dafoe ontving een oscarnominatie voor zijn rol.

regie: Sean Baker cast: Brooklynn Princ, Bria Vinaite, Willem Dafoe duur: 115'