Dromoscopen

Een wondere wereld

In de Dromoscopen van de Nederlandse kunstenares Charlotte van Otterloo duik je een wondere wereld in. Drie tot in de puntjes uitgewerkte kijkdozen op hoge poten nodigen je uit om je hoofd naar binnen te steken. De beelden, geuren en geluiden die je er ontdekt, nemen je mee naar een dromerige stad, een onderwaterwereld vol vissen, en zelfs een menselijk brein. Een fascinerende ontdekkingstocht voor groot en klein!

Charlotte van Otterloo is een breed georiënteerd maker, een creatieve duizendpoot. In haar illustraties, animaties en installaties neemt ze je mee in parallelle fantasiewerelden, die zowel jong als oud aanspreken.

De dromoscopen zijn drie installaties: een dome, een trapezium en een hexagon. De buitenkanten zijn gemaakt van hout met een metalen onderstel wat uit elkaar gehaald kan worden. Binnen in de vormen zijn gigantische kijkdozen gemaakt, een zoet fantasielandschap, een onderwaterwereld en een brein. De installatie kan bereikt worden door bijpassende trapjes en spreekt zowel een jonge doelgroep als volwassenen aan.