Douglas Firs

Live muziek

Douglas Firs speelde al vaker bij ons in Herent, in GC De Wildeman en bij onze Sunset Sessies aan Hangar 3020 waren het telkens topmomentjes!. Nu staan ze (in trio) op vrijdag 26/08 om 21u30 op ons Mollekesfest podium bij zonsondergang voor een prachtig concert.

Douglas Firs is een Gentse indiegroep. De band bestaat uit Gertjan Van Hellemont (zang, gitaar), Sem Van Hellemont (piano, achtergrondzang), Simon Casier (bas, achtergrondzang) en Laurens Billiet (drums).

Eind 2020 verraste Gertjan Van Hellemont na enkele jaren stilte met de prachtige track ‘What If I Can’, die je herkende aan de weemoedige gitaren en huilende trompetten. Het was de aankondiging van een nieuw album voor Douglas Firs, maar ook het einde van een heftig jaar. 2020 was gestart met een absurde week, waarin een dokter hem het heuglijke nieuws meedeelde dat hij vader zou worden, maar een andere dokter het vreselijke nieuws dat zijn moeder ongeneeslijk ziek was en nog hooguit een paar weken te leven had. Ongeveer een maand na zijn moeder stierf ook Gertjans grootmoeder, aan de gevolgen van Covid-19.

Heen en weer geslingerd tussen verdriet over zijn moeder en grootmoeder aan de ene kant en blijdschap en opwinding over zijn nakende vaderschap aan de andere, trok Gertjan naar zijn zolderstudio en begon te schrijven aan wat ‘Heart of a Mother’ zou worden, het nieuwe Douglas Firs album.

Douglas Firs pareert pijn met pracht.

- De Standaard